Een belangrijk aspect bij het verkrijgen van een Bouwvergunning is het inmeten. Als U ervoor kiest om het inmeten zelf te verrichten kunt u gebruik maken van de onderstaande instructie, zodat u goed voorbereid aan de slag kunt.

Wij zijn afhankelijk van uw gegevens en informatie. Het is van groot belang dat alle informatie die wij ontvangen klopt. Als we constateren dat er onjuistheden in de inmeting zitten dan zijn we mogelijk genoodzaakt extra kosten in rekening te brengen. Vergunningwinkel.nl kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden in de tekeningen als u er voor kiest de gegevens zelf aan te leveren.

Voordat u van start gaat, zorgt u dat u de volgende spullen beschikbaar heeft:

 • Zorg voor goed meet-gereedschap. Dit kan een laserapparaat zijn of een professionele rolmaat.
  Suggestie: Een laserapparaat levert de meest nauwkeurige meetgegevens op.
 • Maak gebruik van het schetspapier wat vergunningwinkel.nl u beschikbaar stelt. Zorg ervoor dat u dit op A4 formaat uitprint alvorens u aan de slag gaat.
  Suggestie: Houd voor één vakje een breedte van 0,5 meter in werkelijkheid aan. Zo wordt een woning van 5 meter breed op papier 10 vakjes breed.
 • Gebruik een pen met een fijne punt of een potlood. Op deze manier blijft de tekening goed leesbaar.

Houd tijdens het inmeten rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Zorg dat de in te meten ruimten goed toegankelijk zijn en er geen obstakels in de weg staan.
 • Werk per ruimte, schets eerst de oppervlakte, geef aan waar de ramen en deuren zitten en geef daarna aan wat de plafondhoogte is. Verlaat de ruimte pas zodra alle informatie op papier staat.
 • Meet de ruimtes op van muur tot muur. Zorg ervoor dat u ook de afstanden van de muur tot een kozijn noteert. Geef in de tekening een muur aan met één ‘enkele’ lijn. Wij maken een inschatting van de wanddikte. Bij uitzonderlijke binnenwand-diktes (meer dan 20cm) kunt u proberen de exacte dikte aan te geven.
  Suggestie: Wanneer u met een rolmaat werkt, zorg ervoor dat deze strak gehouden kan worden. Wanneer deze doorbuigt ontstaat er een afwijking.
 • Zorg dat u ramen en deuren intekent met maatvoering. Als u de opname nauwkeurig verricht dan kunnen we dit sneller verwerken en zal de aanvraag dus ook sneller worden ingediend.
  Suggestie: teken een aanzicht van de gevel zoals u er tegenaan kijkt met daarin de ramen en deuren getekend en gemaatvoerd.
 • Soms zijn ruimtes niet toegankelijk zoals een liftschacht of leidingschacht. Zet in deze ruimtes een kruis.
 • Wanneer u weet dat de voor-, achter- of zijgevel doorloopt bij de buren, geef dit dan aan op tekening.
 • Maak duidelijke foto’s van de voor-, achter- en zijgevels zodat we een goed beeld krijgen van het gebouw.

Maak een scan of duidelijke foto van de inmeting en verstuur deze samen met de foto’s per mail naar ons toe (info@makeovergroep.nl) onder vermelding van het projectadres.

Vergunning Dakopbouw . Vergunning Dakterras . Vergunning Balkon . Vergunning Aanbouw . Vergunning Bijgebouw . Vergunning Dakkapel

DOWNLOAD INMEETINSTRUCTIES

Wij helpen u graag met Bouwadvies en vergunningen